Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@22:03:43 GMT

سقوط کودک از سرسره، در پارک جنگلی کردکوی + عکس

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۵۶۳۳۰

سقوط کودک از سرسره، در پارک جنگلی کردکوی + عکس

در حادثه ای ناگوار کودکی از سرسره قدیمی پارک جنگلی کردکوی که ارتفاع زیادی دارد و زیرسازی و ایمن سازی نشده است بعلت نداشتن حفاظ سقوط می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رادکانا؛ فصل بهار و تابستان، فصل فراغت و تفریح است، پارک های مملو از جمعیت همه و همه دست در دست هم دادند تا ساعت های شادی را برای کودکان و نوجوانان فراهم کنند؛ اما وجود وسایل بازی قدیمی و مستهلک در پارک ها و غیراستاندارد بودن آنها زنگ خطر را برای رخ دادن حوادث ناگوار به صدا در می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نا ایمن بودن و غیر استاندارد بودن وسایل بازی در پارک ها و اماکن تفریحی نگرانی است که با توجه به فرارسیدن فصل گرما و فراغت پررنگ تر شده است، فصلی که خانواده ‏ها سعی می ‏کنند با اختصاص دادن بخشی از اوقات‏ فراغت کودکان‏شان به انجام بازی در فضاهای روباز نظیر پارک‏ها و شهربازی‏ ها، ساعاتی شاداب و فرح بخش را برای آنها فراهم کنند.

فصل بهار و تابستان هر چند موسم تفریح و فراغت است اما گاه برخی حوادث در پارک ها و شهربازی ها که ناشی از عدم رعایت ایمنی و غیر استاندارد بودن وسایل بازی است شیرینی ساعت های خوش را به تلخی و نگرانی تبدیل می کند.

ایمنی مفهومی کمپلکسی است که می تواند حیطه های متنوعی را در برگیرد و محدود به محیط های صنعتی نبوده بلکه محیط های عمومی و فضاهای شهری را مثل پارک ها و محوطه های بازی پارکی را نیز تحت پوشش قرار می دهد.

پارک ها، محل بازی و فعالیت کودکان است از این رو ایمن سازی این محیط ها که به نوعی یک محیط کار اجتماعی محسوب می شوند از الزامات برنامه ریزی های محیطی است.

بیش از نیمی از حوادث و صدمات کودکان در زمین های بازی ناشی از سقوط و زمین خوردگی است. بنابراین استفاده از سطوح حفاظتی و نرده های مناسب در سطح زیرین و اطراف زمین بازی می تواند در کاهش حوادث مؤثر باشد.

زمین های آسفالت یا بتونی به علت عدم خاصیت ضربه گیری، مناسب نیستند. برای نرم و قابل استفاده کردن سطح زمین بازی می توان از خاک اره ، تراشه های چوب ، کاه ، شن و ماسه مناسب استفاده کرد. علف و چمن نیز چندان مناسب نیستند.

برای جلوگیری از سقوط کودکان، باید در اطراف سکوهایی که بیش از ۷۵ سانتی متر بالای سطح زمین قرار گرفته اند، نرده های ایمنی و حفاظتی نصب کنید.

همچنین لوازم اضافی مانند سطل ها،‌ سبدها و توپ ها را از محوطه زمین بازی کودکان دور کنید.

اطراف و زیر سطح زمین بازی جایی که احتمال سقوط کودکان را می دهید، از لوازم و تجهیزات و موانع خالی کنید.

برای جلوگیری از صدمات تجهیزات و وسایل متحرک، به فواصل مناسب آنها را جدا از یکدیگر تهیه کنید.

نظارت صحیح بر زمین های بازی می تواند از بروز حوادث خطرناک در کودکان جلوگیری کند، بنابراین زمین های بازی باید حداقل سالانه یک بار مورد بازبینی دقیق و بازرسی قرار گیرند.

بنابراین گزارش؛ با توجه به تمامی مواردی که در خصوص ایمن سازی پارک های بازی کودکان گفتیم حادثه ای در پارک بازی واقع در پارک جنگلی امام رضا (ع) رخ داد که بسیار دردناک است.

در این حادثه کودکی از سرسره قدیمی پارک جنگلی کردکوی که ارتفاع زیادی دارد و زیرسازی و ایمن سازی نشده است بعلت نداشتن حفاظ سقوط می کند.

این کودک درحال حاضر در بیمارستان تحت مراقبت های ویژه قرار دارد که امیدواریم به زودی به بهبودی خود دست یابد.

قسمتی از سرسره که ارتفاع زیادی هم دارد بدون حفاظ است و کسی هم رسیدگی نمی کند.

همچنین سطح زمینی که سرسره و تاب در آن قرار دارند مناسب بازی کودکان نیست، یعنی کودک پس از افتادن از این ادوات بازی به شدت آسیب خواهد دید.

شهرداری کردکوی که متصدی رسیدگی به پارکهاست پاسخگوی اینگونه حوادث باشد و به این نوع پارکها و وسایل بازی کودکان رسیدگی کند تا دیگر شاهد بروز چنین حوادث تلخ و ناگواری در شهرمان نباشیم.

توصیه ای به والدین عزیز:

والدین عزیز! همواره زمانی که فرزندان شما از امکانات و تجهیزات زمین بازی استفاده می کنند، در کنار آنها باشید بر آنها نظارت کنید. آنها را از اعمال و رفتارهای غیرایمنی و خطرناک مانند هل دادن،‌ کشیدن، شلوغی و ازدحام و استفاده نامناسب و نادرست از وسایل برحذر دارید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۵۶۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • نجات کودک ۳ ساله از چاه ۷ متری در شیراز