Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- برخی از شهروندان بیرجندی نسبت به وضعیت زمین ناهموار و وسایل ناامن در برخی از پارک‌های بیرجند گلایه دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند ، این روزها کرونا همه را خانه‌نشین کرده زیرا برای پیشگیری از ابتلای آن گریزگاهی مطمئن‌تر از فضای محدود خانه نیست.

این شرایط مدت کوتاهی است ایجاد شده و قرار نیست همیشه همین‌طور باشد و پایان می‌یابد و بعد از آن باز هم شهروندان دوست دارند گاهی در کنار دوستان و اعضای خانواده به پارک بروند و از هوای مطبوع و امکانات آن استفاده کنند اما اوضاع بر وفق مراد نیست و کمبودهایی وجود دارد که آنان را آزرده‌ خاطر و ناراحت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه پارک‌ها و فضای سبز جزیی ضروری از زندگی بشری به‌شمار می‌رود به گونه‌ای که عده‌ای ساعات زیادی از اوقات فراغتشان را در این مناطق سپری می‌کنند.

اهمیت این امر می‌طلبد شرایط مطلوبی بر پارک‌ها حاکم باشد تا حق و حقوق شهروندی زیر سوال نرود و وجود پارک‌های کوچک و بزرگ در شهرستان بیرجند فضایی مناسب برای بازی کودکان و حتی بزرگسالان فراهم آورده است. 

علاقه‌مندان به پارک و فضای سبز در بیرجند گلایه‌هایی را از برخی فضاهای سبز شهرستان دارند و در شرایط پیش رو تاریکی برخی از پارک‌های بیرجند رغبت تفریح شبانه را از خانواده‌ها گرفته است و بنا به تاکید شهروندان نقاط کور موجود در پارک‌های بیرجند باید رنگ روشنایی به خود گیرد چرا که در  شرایط فعلی زمینه پیدایش آسیب‌های اجتماعی به خوبی فراهم است.

آنچه مسلم است پارک‌ها می‌توانند معرف مناسبی برای انتقال فرهنگ آن شهر به مسافران و گردشگران باشند و اظهارات شهروندان نشان از این دارد که این امر تاکنون در برنامه‌های متولیان به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است. 

قامت خشکیده درختان در برخی از پارک‌های سطح شهر هم بر روح و روان شهروندان چنگ می‌اندازد که باید در فرآیند رسیدگی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

بازنشستگان که به واسطه فراغ بالشان بخش اعظمی از مراجعه کنندگان به پارک‌ها هستند خواستار توجه به امکانات رفاهی و سرگرمی اعم از جانمایی کتابخانه هستند و به نظر می‌رسد این چنین پیشنهادهایی که ترویج فرهنگ کتابخوانی را رقم می‌ زند نکته‌ای قابل تامل در برنامه‌های متولیان باشد. 

  از نبود امکانات در پارک تا پاتوق شدن برای معتادان   

یکی از شهروندان در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند گفت: ساختار برخی پارک‌های بیرجند بسیار قدیمی است و امکانات و تجهیزات مناسبی ندارد.

وی ادامه داد: به وضع پارک‌ها و فضای سبز شهری بیرجند به خوبی رسیدگی نمی‌کنند، پارک‌ها نزدیک خیابان‌های پُرتردد و شلوغ شهر قرار دارد، محصور نیست و در زمان حضور خانواده به ویژه کودکان، امنیت بسیار کمی دارد.

این شهروند تاکید کرد: وضعیت فضای سبز، گل‌کاری و درختان پارک‌ها، چنگی به دل نمی‌زند و به حال خود رها شده و در پارک‌ها سطل زباله هم به اندازه کافی وجود ندارد.

دیگر شهروند هم با بیان اینکه مدیریت شهری می‌تواند با اختصاص امکانات مناسب، در فضاهای موجود پارک‌های خوبی در داخل و یا نزدیک شهر احداث کند تا شهروندان با حضور در آن‌ها و در کنار خانواده اوقات خوشی را بگذرانند گفت: امکانات پارک‌ها قدیمی و متعلق به چندین سال قبل است و باید اساسی بازسازی شود.

وی افزود: در تعطیلات بهار و تابستان مسافران در پارک‌های بیرجند چادر می‌زنند و دیگر جایی برای استراحت و تفریح شهروندان باقی نمی‌ماند و  بسیاری از پارک‌های شهر در مناطق دورافتاده ایجاد شده و به همین دلیل پاتوق معتادان شده و برای استفاده خانواده‌ها مناسب نیست. 

وضعیت پارک‌ها   

گشتی در چند پارک در نقاط مختلف شهر داریم پارک‌های مهرشهر، الهیه، آزادی، پارک خیابان شیرین، فرزان، پارک خانواده و غیره بیشتر فضاها و زمین بازی کودکان با شن و ماسه یا با سنگریزه پوشیده شده است و تاب و سرسره‌ها بیشترشان فلزی است و زیر نور شدید آفتاب قرار دارند.

برخی تاب‌های پلاستیکی به شدت آسیب دیده است و سرسره‌ها با شیب تند و پایه‌هایی که توده‌ای از سیمان نگهدارنده آن است، توی ذوق می‌زند و خبر از خطر حادثه برای کودکانی می‌دهد که روزانه از پله‌های آن بالا می‌روند. 

در پارک خیابان همت مهرشهر پله‌های سرسره‌ای روی زمین سقوط کرده و گویا به سبب محکم نبودن پایه‌ها در زمین  به آن آسیب وارد شده است.

زمین خاکی و سرسره فلزی    

شهروند ساکن خیابان همت به خبرنگار ما گفت: تاب و سرسره‌ها استاندارد نیست و چندین بار کودکان از روی پله‌ها سقوط کرده‌اند در حالی که سرسره‌های فلزی بدون حفاظ هم خطرات بیشتری در پی دارد. 

وی ادامه داد: شیب تند سرسره‌ها در برخی فضاهای بازی برای کودکان با خطر همراه است و در بسیاری موارد اگر کودکان را با دست نگیریم به شدت روی زمین شنی گود شده یا سیمان‌های بیرون زده پایه‌های سرسره می افتند و آسیب می بینند. 

همچنین وسایل بازی پلاستیکی زیر نور آفتاب تابستان آسیب می‌بیند و بعد از گذشت یک سال شاهد آفتاب سوختگی شدید تاب‌های پلاستیکی هستیم و دیر به دیر هم اتفاق می افتد که شهرداری برای تعویض آن اقدام کند و به ناچار کودکان با همان وضعیت شکسته که گاهی سبب زخمی شدن دست و پاهایشان می‌شود از آن استفاده می‌کنند.

در پارک آزادی هم در قسمت‌هایی از زمین بازی به سبب استفاده زیاد از تاب و سرسره‌ها، سنگریزه‌ها و شن‌ها به اطراف جمع شده و فضایی نامطلوب به وجود آورده است.

مخاطرات پوستی در زمین‌های خاکی

شهروندی که همراه با کودکانش در سایه درختان پارک در حال استراحت است به خبرنگار ما گفت: فضای بازی مناسب نیست و در روزهای توفانی با اندک وزش باد شاهد گرد و غبار زیاد در فضای بازی و اسباب بازی‌ها هستیم. 

وی ادامه داد: کودکان در این زمین‌های خاکی بازی می‌کنند و به پوستشان آسیب می‌رسد و همچنین در صورت زمین خوردن روی این شن‌ها و سنگریزه‌ها هم دست و پایشان بیشتر آسیب می‌بیند.

این شهروند از شیب تند سرسره هم گلایه کرد و ادامه داد: بعد از سُر خوردن، کودک روی زمین گود شده و سفت می‌افتد و همین هم سبب می‌شود کودکان چندان میلی به استفاده از این وسایل بازی نداشته باشند. 

وی با گلایه از کم بودن تجهیزات بازی کودکان در فضای پارک ها هم گفت: در نقاط شمالی شهر پارک‌ها و اماکن تفریحی کم است  همچنین هر چند شیوع کرونا شدت یافته است اما کودک کرونا نمی‌داند و می‌خواهد که گاهی اوقات در پارک با همسن و سالانش بازی کند.

در پارک فرزان هم وضعیت همین گونه است و هر چند بیشتر وسایل بازی در سایه درختان کاج امنیت بیشتری دارند اما به گفته شهروندان سرسره و الاکلنگ غیراستاندارد موجود در محله دردسر ساز است.

همچنین کودکان در هنگام بازی به سبب وجود سنگریزه در زمین بازی دچار آسیب می‌شوند و این پارک بیش از 10 سال است که چنین وضعیتی دارد و استانداردسازی آن انجام نشده است.

یکی از شهروندان گفت: این پارک نیز باید همانند پارک‌های تازه احداث و پارک‌های جنوب شهر فضای بازی و وسایل آن استانداردسازی شود چرا که در این پارک روزانه جمع زیادی از کودکان مشغول بازی می‌شوند.

فضای بازی پارک خانواده در کنار روز بازار خیابان بهشتی هم چندان وضعیت مناسبی ندارد و شن روی زمین بازی کودکان را پوشانده و فضای زیر تاب و جلوی سرسره‌ها به مرور زمان گود و به چاله‌هایی تبدیل شده است که خطر برای بچه‌ها را دو چندان می‌کند و برخی تاب و سرسره‌ها هم استاندارد کافی را ندارد.

در پارک 9 دی هم که یک یا دو سال بیشتر از افتتاح آن نمی‌گذرد وضعیت زمین و وسایل بازی نامناسب است و تجهیزات کم پاسخ گوی نیاز کودکان نیست. 

دیگر شهروند هم به خبرنگار ما گفت: در این روزها هر چند با شیوع کرونا حضور کودکان برای مدتی کوتاه در مراکز تفریحی و پارک‌ها کم رنگ‌تر است اما گشتی در پارک و محیط‌های بازی کودکان نشان می‌دهد در هوای گرم و روزهای تعطیلات تابستان باز هم این فضاهای بازی هستند که محیطی برای سرگرمی و گذراندن اوقات فراغت توسط کودک و نوجوان انتخاب می‌شود.

اما آن چه گلایه را در پی دارد فضای بازی و امکانات تفریحی با استانداردهای پایین است. این کمبودها و ضعف‌ها در نقاط شمالی شهر بیشتر به چشم می‌آید و درخواست استانداردسازی برای افزایش امنیت و کاهش خطرات به خواسته بسیاری از والدین مبدل شده است. 

وی ادامه داد: گاهی ارتفاع تاب‌ها در پارک بیش از حد است و کودک هنگام سوار یا پیاده شدن آسیب می‌بیند. 

پارک ملی سالوک خراسان شمالی قرنطینه شد «پارک آبی» بروجرد با حضور وزیر ورزش و جوانان به بهره‌برداری رسید

گلایه شهروندان به جاست

معاون سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بیرجند در پاسخ به مسائل مطرح شده این چنین اظهار داشت: بسیاری از پارک‌ها و فضاهای بازی تازه ساز یا در حال ساخت بر اساس استانداردهای تعیین شده توسط  اداره استاندارد با وسایل مناسب و زمین خوب ساخته می‌شود. بسیاری از وسایل با ارتفاع مناسب و جنس پلی اتیلن کار شده است اما تعدادی از پارک‌ها که در گذشته احداث شده است با استانداردها فاصله دارد و گلایه شهروندان بجاست.

حافظی گفت: اداره استاندارد بازرسی از پارک‌ها را انجام می‌دهد و بر اساس گزارش ارائه شده، شهرداری درباره استانداردسازی فضای بازی کودکان و وسایل اقدام می‌کند و همچنین بر اساس گزارش و اعتبارات موجود، استانداردسازی و ایجاد فضاهای بازی با اولویت بندی در فصل زمستان که پارک ها مخاطبان کمتری دارند، انجام می‌شود.

وی افزود: اقدامات بسیاری برای مناسب سازی فضا و امکانات بازی کودکان انجام شده است اما هنوز جای کار داریم و پارک‌هایی موجود است که باید به طور کامل فضای بازی آن بازسازی، شن و ماسه‌های کف و وسایل بازی تعویض شود.

به گفته حافظی تاب و سرسره‌ها با ارتفاع بالا در برخی پارک‌ها حذف و در برخی موارد جایگزین شده است و همچنین در 50 تا 60 درصد پارک‌ها کفی‌های فلزی حذف و کفی پلی اتیلن استاندارد جای گذاری و در پارک‌های خیابان همت، 9 دی و غیره که شن دو بار شسته شده یا ماسه به کار رفته است ارتفاع باید 50 تا 60 سانت باشد که تا حدودی رعایت شده است و همه موارد نیاز به نگهداری و زیر و رو کردن دارد. 

انتهای پیام/254/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پارک های بیرجند تاب و سرسره ها فضاهای بازی بازی کودکان وسایل بازی پارک ها پارک ها فضای سبز زمین بازی فضای بازی پارک ها روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مساجد به عنوان‌مهمترین پایگاه اسلامی در جامعه است و نقش مهمی در آموزش، تربیت و ایجاد نزدیکی بین مسلمانان دارند.لازم به ذکر است که همواره در روایات از مساجد به بزرگی یاد شده است و یکی ازرسالت های پیامبر اکرم (ص) پس از دریافت وحی الهی و رسانیدن آن به مردم، ایجاد پایگاهی به نام مسجد بود تا مکانی برای عبادت و تشکیل اجتماعات اسلامی و مردمی باشد. بعد از آن بود که مسلمانان در نماز جماعت که در مساجد برگزار می شد، روح تربیت ونشاط را در جامعه به وضوح مشاهده کردند.

الهه یداللهی (دکتری روان‌شناسی سلامت، دانشگاه تهران) و محبوبه سعیدی (دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران) در مقاله‌ای با عنوان «تجربه زیستی‌ از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد؛ بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات» به این موضوع اشاره می‌کند که جذب کودکان و نوجوانان به مسجد افتخار برای فعالان این عرصه است.

* موانع جذب جوانان و نوجوانان به مسجد

در این پژوهش آمده است که از جمله موانع جذب نوجوانان و جوانان به مسجد و دوری از مکان‌ها و مراکز دینی که مهم‌ترین دلیل بی‌علاقگی به امور مذهبی و انحراف در بین آنها است نداشتن جهان‌بینی مطلوب و فقدان بینش صحیح در این موضوع است.

در ادامه آمده است که بعد از جنگ تحمیلی به خاطر نبود برنامه ریزی درست و بی اعتنایی به مسجد در جذب جوانان ضعیف عمل کرده است. امروزه با تغییر نیازهای نسل جوان و تحول روحیات آن‌ها، نقش بارز مسجد به عنوان کانون تربیت دینی جوانان به روشنی مشخص می گردد. یک نوجوان در قرن بیست و یکم با بحران هویت دینی و فرهنگی روبرو می‌شود و با هجمه فرهنگی بیگانگان دست و پنجه نرم می کند. 

این پژوهشگر می‌نویسد مسجد می‌تواند به روح پرسشگر و کنجکاو جوان پاسخی درخور و متناسب با نیازهایش بدهد و الگوی درستی از دین و فرهنگ ایرانی-اسلامی به او معرفی کند.

* تاثیر محل احداث مساجد بر گرایش جوانان به آن

در ادامه باید گفت مسوولان باید درساخت مساجد تا حد زیادی مداخله کنند و انتخاب محل احداث نقشه ی مورد نظر، امکانات و فضای سبز آن و ... باید اصولی و فکرشده باشد و احداث مسجد در کوچه و پس کوچه ها و با مساحت کم یکی از موارد سوت و کوری آن است و رغبتی در دل جوانان ایجاد نخواهد کرد. مسجد و نمازخانه باید احساسات و خاطره های زیبا و به یاد ماندنی را برای همه به ویژه نوجوانان و جوانان تداعی کند.

باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند

در این راستا باید تدابیری اندیشیده شود که نوجوانان و جوانان، مسجد را محل آرامش‌بخش بدانند تا با انگیزه و علاقه به آن روی آورند. استفاده از  معماری زیبای سنتی ایرانی-اسلامی نیز در فضای مساجد با توجه به روحیه زیباپسند جوانان می تواند احساسات و خاطرات خوشایند را در نوجوانان و جوانان زنده کند و این خود باعث جذب جوانان به سوی مسجد است.

* تاثیر حضور مادران در مساجد و علاقه‌مندی نوجوانان

در این پژوهش آمده است که حضور مادران در مساجد باعث انس فرزندان با مسجد است. این عمل مادران به شکل عملی نشان‌دهنده محوریت دین و اهمیت اجتماعات دینی در زندگی است.

شهید مطهری در این زمینه می نویسد: «بچه را باید در محیط مشوّق‏ نماز خواندن برد. به تجربه ثابت شده است که اگر بچه به مسجد نرود، اگر در جمع نباشد و نماز خواندن جمع را نبیند، به این کار تشویق نمی‌‏شود، چون اصلًا حضور در جمع مشوّق انسان است. آدم بزرگ هم‏ وقتى خودش را در جمع اهل عبادت می‌بیند، روح عبادت بیشترى پیدا مى‏‌کند، بچه که دیگر بیشتر تحت تأثیر است. متأسفانه کم رفتن ما به مساجد و معابد و مجالس دینى و اینکه بچه‌‏ها کمتر در مجالس مذهبى شرکت مى‏‌کنند، سبب مى‌‏شود که اینها از ابتدا رغبت به عبادت پیدا نکنند.»

یدالهی و سعیدی در این مقاله از رویکرد پدیدارشناسی استفاده کرده‌اند تا روشن شود که درک و برداشتِ مادران دربار رضایت‌مندی از استفاده از فضای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد چقدر است و تا چه اندازه موفق شده است بستری برای رشد و تعالی خانواده و ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی محلات با حضور در مساجد است.

* بهترین راه برای حضور مادران و کودکان در مساجد

این گزارش مطرح می‌کند که بهترین راه برای حضور مادران و کودکان این است که خود مسجد نگهداری کودکان در ساعات اقامه نماز را به عهده بگیرد و از تمام ظرفیت خود برای فراهم شدن شرایط این حضور استفاده کند. بهترین روش این است که در ساخت مساجد  فضای بازی و آرامش برای کودکان در نظر گرفته شود.

این گزارش ادامه می‌دهد که با اختصاص دادن بخشی از مساجد به کودکان و مدیریت آن بستر مناسب و جذابی برای مادران و کودکان فراهم خواهد شد و در راستای این مهم بعدها در سن‌های بالاتر نیز با مشارکت نوجوانان و جوانان در مساجد روبرو خواهیم شد.  

بدین‌ترتیب نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که برقراری فضاهای کار اشتراکی مادر و کودک در مساجد به بهبود در فرایند جذب مخاطب به مسجد و تثبیت و رشد علاقه به مسجد و فرهنگ اسلامی در دل کودک منجر خواهد شد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند 1402 برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • برگزاری میز خدمت پلیس فتا خوزستان در اهواز
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • مصدومیت ستاره دورتموند در آستانه دیدار با پی‌اس‌جی
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • استقبال گسترده زائران و مجاوران رضوی از جشنواره لاله‌های مشهد
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • دستور دادستان فردیس برای ساماندهی یک پارک
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده